Υδραυλικοί vs Μηχανικοί Ανελκυστήρες – Δείτε τις διαφορές

//Υδραυλικοί vs Μηχανικοί Ανελκυστήρες – Δείτε τις διαφορές

Μέχρι σήμερα, είχαμε την εντύπωση ότι οι ανελκυστήρες είναι μηχανικοί και λειτουργούν με τροχαλίες όπως τα παλιά χρόνια. Η τεχνολογία ωστόσο έχει εξελιχθεί πολύ έκτοτε και πλέον τα ασανσέρ έχουν σύγχρονους μηχανισμούς που μπορεί να είναι και υδραυλικοί κατά περίπτωση.

Τόσο οι μηχανικοί, όσο και οι υδραυλικοί ανελκυστήρες χρησιμοποιούνται ευρέως σε κτίρια επιχειρήσεων αλλά και σε σπίτια, εξασφαλίζοντας μεγάλη ευκολία στις εσωτερικές μετακινήσεις.

Επειδή όμως κάθε καινούργια τεχνολογία πρέπει να επιλέγεται και να προσαρμόζεται στις δικές μας ανάγκες, ας δούμε στη συνέχεια τις βασικές διαφορές ανάμεσα σε μηχανικούς και υδραυλικούς ανελκυστήρες.

Ο κλασικός μηχανισμός πλέον εξελιγμένος

Οι μηχανικοί ανελκυστήρες είναι το μεγαλύτερο ποσοστό των ασανσέρ που υπάρχουν στην Ελλάδα και προτιμώνται σε μεγάλα κτίρια επιχειρήσεων και δημόσιων υπηρεσιών, καθώς μπορούν να μεταφέρουν μεγάλο βάρος (που μεταφράζεται σε πολλά άτομα) στον κλωβό τους με υψηλή ταχύτητα.

Ωστόσο πλέον μπορείτε να ξεχάστε τους μηχανικούς ανελκυστήρες της παλιάς εποχής, που «έμεναν» ή σταματούσαν λίγο πριν φτάσουν στον όροφο και έπρεπε να κάνουμε ένα μικρό άλμα για να μπούμε ή να βγούμε, ή εγκλωβιζόμασταν μέσα αν δεν σταματούσαν σωστά στον όροφο τους.

Οι ολοκαίνουργιοι μηχανικοί ανελκυστήρες που θα βρείτε στην Thivaios Lift βασίζονται στην υπερσύγχρονη τεχνολογία INVERTER, εξασφαλίζοντας απόλυτη ισοστάθμιση στους ορόφους, αυτόματο απεγκλωβισμό ακόμα κι αν κοπεί το ρεύμα σε όλο το κτίριο, ενώ η προσεκτικά σχεδιασμένη λειτουργία τους, εξοικονομεί έως κα 40% στην κατανάλωση του ρεύματος του κτιρίου.

Υδραυλική εγκατάσταση στο σπίτι σας

Οι υδραυλικοί ανελκυστήρες είναι η καλύτερη λύση για το σπίτι και τα κτίρια με λίγους ορόφους και μικρή χρήση τους.

Η λειτουργία τους έγκειται σε μία αντλία που κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα ο οποίος μεταφέρει το υδραυλικό ρευστό (το οποίο συνήθως είναι ελαιώδες) από το ντεπόζιτο του προς τον κύλινδρο, ο οποίος με τη σειρά του ωθεί το θάλαμο του ανελκυστήρα προς το επιθυμητό επίπεδο.

Στη συνέχεια, όταν το ασανσέρ φτάσει στον όροφο που θέλουμε να σταματήσει, τότε ενεργοποιούνται οι ειδικοί αισθητήρες και «ειδοποιούν» την αντλία να σταματήσει να μεταφέρει το ρευστό προς τον κύλινδρο, ενώ ταυτόχρονα η βαλβίδα διοχέτευσης του κλείνει αποτρέποντας την επιστροφή του υγρού στο ντεπόζιτο, με αποτέλεσμα να σταματάει η κίνηση του ασανσέρ στο επίπεδο που επιθυμούμε.

Μάλιστα οι αισθητήρες αυτοί είναι τόσο σύγχρονης τεχνολογίας, που εξασφαλίζουν την έγκαιρη παύση της κίνησης του ασανσέρ, ώστε αυτό να σταματάει ομαλά και με ακρίβεια στον όροφο που επιλέξαμε.

Ωστόσο διαθέτοντας κυλινδρικά έμβολα με υδραυλική κίνηση, μπορούν να εξυπηρετήσουν μόνο κτίρια με χαμηλές ανάγκες μετακίνησης, καθώς κάνουν μέχρι 8 στάσεις και έχουν μικρότερη ταχύτητα κίνησης σε σχέση με τους μηχανικούς ανελκυστήρες.

Παρόλο που οι υδραυλικοί ανελκυστήρες χρησιμοποιούνται σχεδόν κατά κανόνα στις μονοκατοικίες, είναι εφικτό να εγκατασταθούν και σε μικρές επιχειρήσεις με μειωμένες ανάγκες μετακίνησης μεταξύ των ορόφων.

Αν θέλετε να τοποθετήσετε ανελκυστήρα στο σπίτι ή την επιχείρηση σας, το εξειδικευμένο συνεργείο της εταιρίας μας έρχεται στο χώρο σας και κάνει μία δωρεάν εκτίμηση του χώρου ώστε να σας βοηθήσει να επιλέξετε την καλύτερη λύση για την εγκατάσταση του.

Βρείτε τους ειδικούς στα ασανσέρ στην Thivaios Lift και κάντε την σωστή επιλογή για το κτίριο σας!