Υδραυλικοί Ανελκυστήρες

Οι υδραυλικοί ανελκυστήρες αποτελούν ένα μεγάλο κομμάτι των εγκαταστάσεων πλέον στη χώρα μας λόγω του μεγάλου εύρους κατοικιών που καλύπτουν και την ευκολία εγκατάστασης. Μπορούν να καλύψουν με μεγάλη επάρκεια κτίρια κατοικιών μέχρι 8 στάσεις και χαμηλές ανάγκες μετακίνησης λόγω μικρής ταχύτητας ενώ είναι ιδανική επιλογή για μονοκατοικίες.

Τι ονομάζεται υδραυλικός ανελκυστήρας;

Υδραυλικός ανελκυστήρας ονομάζεται εκείνος στον οποίο η ενέργεια που απαιτείται για την λειτουργία του μεταφέρεται μέσω μιας ηλεκτροκίνητης αντλίας και ενός υδραυλικού εμβόλου που έχει άμεσο αντίκτυπο στον θάλαμο και την ανύψωσή του.

Ποια είναι τα τμήματα που συνθέτουν ένα υδραυλικό ασανσέρ;

Τα υδραυλικά ασανσέρ αποτελούνται από 5 τμήματα:

1. Τη μονάδα ισχύος, στην οποία περιλαμβάνεται ο κινητήρας, το δοχείο λαδιού και το μπλοκ βαλβίδων
2. Το σύστημα Εμβόλου-Βάκτρου, το οποίο είναι χαλύβδινο άρα και πολύ ανθεκτικό σε όλες τις καταπονήσεις
3. Τον θάλαμο, στον οποίο επιβαίνουν επιβάτες
4. Το σασί που στηρίζει τον θάλαμο
5. Όλες τις επιπλέον στηρίξεις μαζί με τον ηλεκτρικό πίνακα

Πλεονεκτήματα υδραυλικών ανελκυστήρων

Στους υδραυλικούς ανελκυστήρες δεν χρειάζεται να υπάρχει φρεάτιο. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να βρεθούν νέοι χώροι που δεσμεύουν την όλη αρχιτεκτονική δομή του κτηρίου. Για παράδειγμα το μηχανοστάσιο μπορεί να τοποθετηθεί είτε στο υπόγειο είτε σε κάποιον ενδιάμεσο όροφο, χωρίς πρόβλημα. Ο υδραυλικός ανελκυστήρας επίσης έχει αθόρυβη λειτουργία και δεν προκαλεί κραδασμούς αφού κινείται ομαλά στην επιτάχυνση στην επιβράδυνση και στην ισοστάθμιση.

Σε αντίθεση με τα κοινά ασανσέρ έλξεως, το βάρος δεν καταπονεί ενδιάμεσα μέρη ή την οροφή παρά μόνο το έδαφος.

Σε γενικές γραμμές, απαιτεί λιγότερη συντήρηση και μπορεί να διατηρηθεί σε άριστη κατάσταση αρκετά χρόνια, εμφανίζοντας λίγες φθορές. Τέλος, εξαιτίας της ειδικής βαλβίδας, αν γίνει διακοπή ρεύματος, οι επιβάτες απεγκλωβίζονται στην επόμενη στάση, ομαλά και φυσικά, χωρίς την βοήθεια άλλου προσώπου.

Η ομάδα της Thivaioslift αναλαμβάνει την μελέτη, εγκατάσταση και συντήρηση του υδραυλικού ασανσέρ σε όλες τις πολυκατοικίες και τα επαγγελματικά κτήρια. Ελάτε σε επαφή μαζί μας για να κλείσουμε ραντεβού στον χώρο σας και να σας προτείνουμε τις βέλτιστες λύσεις. Διατηρούμε πάντα χαμηλές τιμές!