Μείνατε στο ασανσέρ; Μην πανικοβάλλεστε! Δείτε τι να κάνετε

/, Πρακτικές συμβουλές, Συντήρηση ανελκυστήρων/Μείνατε στο ασανσέρ; Μην πανικοβάλλεστε! Δείτε τι να κάνετε
emeina_sto_asanser

emeina_sto_asanser

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στις μέρες μας που αποφεύγουν να μπουν σε ασανσέρ από φόβο μήπως «μείνει» και κλειστούν μέσα.

Παρόλο που η σύγχρονη τεχνολογία και τα υπερεξελιγμένα μηχανήματα που συνοδεύουν πλέον κάθε νέα εγκατάσταση ανελκυστήρα, σε ιδιωτικούς ή κοινόχρηστους χώρους, εξασφαλίζουν την άψογη λειτουργικότητα τους, η ανησυχία αυτή περιορίζει ακόμη την ζωή πολλών ανθρώπων.

Αν είστε ένας από αυτούς, τότε πολεμήστε τη φοβία σας με λογική, δηλαδή με το να είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι σε περίπτωση που όντως συμβεί το απευχόμενο.

Έστω λοιπόν ότι μείνατε στο ασανσέρ… Αντί να πανικοβληθείτε, δείτε τι μπορείτε να κάνετε:

1. Πατήστε το κουμπί έκτακτης ανάγκης

Στα κομβία ανελκυστήρων, συγκαταλέγεται πάντα και ένα ειδικό κουμπί που ειδοποιεί τον υπεύθυνο του κτιρίου όταν κάποιος κλειστεί στο ασανσέρ. Σε περίπτωση λοιπόν που βρεθείτε σε αυτή τη δύσκολη θέση, απλώς πατήστε το κουμπί και περιμένετε να ανταποκριθεί ο αρμόδιος στην κλήση σας.

2. Επικοινωνήστε με κάποιο κοντινό σας πρόσωπο ή με την Πυροσβεστική

Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων στην εποχή μας κυκλοφορεί με το κινητό στο χέρι, γεγονός που καθιστά την επικοινωνία σε τέτοιες περιπτώσεις εξαιρετικά απλή. Καλέστε στο τηλέφωνο την Πυροσβεστική, ή κάποιον δικό σας άνθρωπο, που πιστεύετε ότι μπορεί να σας βοηθήσει, ή ακόμα καλύτερα αν έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο και σε εφαρμογές άμεσων μηνυμάτων, όπως το Messenger ή το Viber, στείλτε τους κοινοποίηση τοποθεσίας, ώστε να σας βρουν ακόμη πιο εύκολα αν χρειαστεί.

3. Φωνάξτε

Μερικές φορές οι πατροπαράδοτες μέθοδοι είναι οι καλύτερες. Αν λοιπόν δεν ανταποκρίνεται κάποιος στο κουμπί έκτακτης ανάγκης και το κινητό σας δεν είναι σε θέση να σας εξυπηρετήσει λόγω έλλειψης σήματος ή και μπαταρίας, τότε μην ντραπείτε να φωνάξετε ότι κλειστήκατε στο ασανσέρ. Ακόμη κι αν δεν το έχει προσέξει ακόμη κάποιος αρμόδιος, σίγουρα θα σας ακούσει κάποιος περαστικός.

4. Κι αν δεν πιάσει τίποτα από αυτά;

Υπάρχει ωστόσο και η περίπτωση το κινητό σας να μην έχει σήμα ή μπαταρία και ο αρμόδιος ή οι περαστικοί να μην έχουν ακούσει ακόμη την κλήση σας. Εκεί μπορεί να χρειαστεί να κάνετε λίγη υπομονή, ωστόσο δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού! Όλοι οι σύγχρονοι θάλαμοι ανελκυστήρων έχουν πολύ καλό αερισμό και δεν κινδυνεύετε αν παραμείνετε σε αυτούς λίγο (ή πολύ) παραπάνω απ’ όσο υπολογίζατε..

5. Κάλλιο προλαμβάνειν παρά θεραπεύειν

Το σοφό αρχαίο ρητό ισχύει και σε αυτή την περίπτωση. Αν όντως λοιπόν θεωρείτε ότι δεν θα μπορέσετε να διαχειριστείτε μία εμπειρία εγκλωβισμού στο ασανσέρ, αλλά δεν θέλετε και να ανέβετε όλες αυτές τις σκάλες, τότε η λύση είναι απλή: Διαβάστε προσεκτικά το όνομα του κατασκευαστή του ανελκυστήρα πριν μπείτε σε αυτόν.

Αν το ασανσέρ στο οποίο θα μπείτε είναι Thivaios Lift τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ή φόβος, καθώς δεν πρόκειται να κλειστείτε εκεί!

Με υψηλά καταρτισμένους και ειδικά αδειοδοτημένους τεχνικούς να αναλαμβάνουν κάθε μελέτη και εγκατάσταση ασανσέρ, οι ανελκυστήρες της Thivaios Lift συνδυάζουν ασφάλεια, άψογη λειτουργία και αισθητική.

Επιπλέον το τακτικό service που συνοδεύεται από εγγύηση και έγγραφη πιστοποίηση, εξασφαλίζει ότι το ασανσέρ στο οποίο θα μπείτε, θα σας μεταφέρει στον όροφο που θέλετε εύκολα και γρήγορα, χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα ή απρόοπτο.

Επιλέξτε ανελκυστήρες Thivaios Lift για το σπίτι και την επιχείρηση σας και απολαύστε την κορυφαία τεχνολογία και ασφάλεια.