3+1 λόγοι που πρέπει να κάνετε συχνό service στο ασανσέρ σας

/, Συντήρηση ανελκυστήρων/3+1 λόγοι που πρέπει να κάνετε συχνό service στο ασανσέρ σας
Ασανσέρ - Ανελκυστήρες Αθήνα - Thivaios Lifts

Εκατομμύρια άνθρωποι μετακινούνται μέσω ανελκυστήρων σε πολυώροφα κτήρια, πάνε στις δουλειές τους, ανεβαίνουν στο διαμέρισμά τους και βρίσκονται σε ελάχιστο χρόνο στον τόπο που θέλουν!

Για την ασφαλή μεταφορά λοιπόν των ανθρώπων και των φορτίων πρέπει να τηρούνται κάποιοι κανόνες ασφαλείας. Το service του ανελκυστήρα σας είναι ένας από αυτούς τους κανόνες. Γιατί δεν πρέπει να το παραλείπετε ποτέ; Διαβάστε παρακάτω και θα καταλάβετε!

Ασφάλεια επιβαινόντων

Η σημαντικότερη απ’ όλες τις παραμέτρους σχετικά με την συντήρηση του ασανσέρ είναι η ασφάλεια των ατόμων που εισέρχονται και εξέρχονται καθημερινά από τον θάλαμό του. Όλοι οι σύγχρονοι ανελκυστήρες οφείλουν να προσαρμόζονται με τις διατάξεις και τις ευρωπαϊκές οδηγίες, πραγματοποιώντας την συντήρηση εντός των χρονικών πλαισίων. Έτσι διασφαλίζεται ότι όλοι όσοι χρησιμοποιούν καθημερινά το ασανσέρ θα είναι ασφαλείς μέχρι τον προορισμό τους. Σκεφτείτε λοιπόν ότι η συντήρηση του ανελκυστήρα σας είναι εξίσου σημαντική όπως το service για το αυτοκίνητο. Χωρίς την απαραίτητη φροντίδα κάποια στιγμή και τα δύο υπολειτουργούν.

Επιμήκυνση ζωής του ανελκυστήρα

Η προληπτική συντήρηση του ανελκυστήρα εκτός του ότι είναι υποχρεωτική, θα δώσει περισσότερα χρόνια ζωής στην εγκατάσταση, διασφαλίζοντας την αδιάλειπτη λειτουργία του. Δρώντας προληπτικά, προλαμβάνονται επίσης οποιεσδήποτε πιθανές βλάβες, συντηρώντας τα εξαρτήματα στο σύνολο του μηχανισμού.

Σύμφωνα με τα παραπάνω είναι αναγκαίο σε μηνιαία βάση η συντήρηση του ασανσέρ ώστε η μεταφορά των ατόμων να πραγματοποιείται με 100% ασφάλεια.

Η συντήρηση είναι υποχρεωτική βάσει νόμου

Έτσι κι αλλιώς ο νόμος έχει γίνει πολύ αυστηρός και πιεστικός στην συντήρηση του ανελκυστήρα με βάση την χρήση του. Το service είναι υποχρεωτικό και πρέπει να γίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα σύμφωνα με τη νομοθεσία. Αν δεν γίνει η απαραίτητη συντήρηση ο ανελκυστήρας μπορεί να γίνει αρκετά επικίνδυνος.

Η νομοθεσία είναι πολύ συγκεκριμένη και για τους παλιούς ανελκυστήρες που λειτουργούν σε πολλά κτήρια και πολυκατοικίες στην χώρα μας. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να διεξαχθεί ειδικός έλεγχος για τον έλεγχο του μηχανισμού με σκοπό την χορήγηση μιας σχετικής βεβαίωσης-πιστοποιητικού.

Η συνεχής συμμόρφωση της εγκατάστασης σε όλες τις απαιτήσεις του νόμου, είναι αναγκαία και πρέπει να τηρείται απαρέγκλιτα προς αποφυγή τραγικών ατυχημάτων.

Μείωση φθορών

Αν ένας ανελκυστήρας είναι φθαρμένος, σημαίνει ότι δεν είναι ασφαλής, άρα αυξάνονται οι πιθανότητες ενός ατυχήματος. Άλλωστε, σχεδόν όλα τα ατυχήματα έχουν γίνει σε ασανσέρ με πλημμελή συντήρηση.

Ο τεχνικός σε κάθε του συντήρηση οφείλει να συμπληρώνει ένα «δελτίο ελέγχου» που περιγράφονται όλες οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν και οι φθορές που τυχόν επιδιορθώθηκαν μαζί με επιπλέον παρατηρήσεις. Έτσι οι φθορές δεν θα προλαβαίνουν ποτέ να απειλήσουν την ακεραιότητα του συστήματος ενός ασανσέρ!